Ergen Psikoterapisi
Ergen psikoterapisi, ergen bireylerin biyolojik, nörobiyolojik ve psikolojik olarak deneyimledikleri değişimler kapsamında bugün ortaya çıkan sorunlarını anlamalarına ve çözmelerine yardımcı olan terapötik bir süreçtir.
Bu süreç, psikolojik destek almak isteyen ergen birey ve uzman bir psikoloğun terapi hedeflerine ulaşabilmesi için ihtiyaca göre haftada bir gün, elli dakikalık seanslar planlanarak yürütülür.
Bu seanslarda, terapist, danışan ve ebeveynlerin iş birliğinde ergen bireyin bugün yaşadığı duygusal, ilişkisel ve kişisel sorunlarını anlamalarına ve değiştirmelerine yardımcı olarak danışanın sıkıntılarını hafifletmeyi amaçlamaktadır.
Narrative Terapi
Kişinin kendi hayatının uzmanı olarak kabul edildiği, sorun ile birlikte alternatif hikayelere odaklanan, patolojize etmekten uzak geliştirilen bir terapi yaklaşımıdır.
Bireysel ve toplum çalışmalarında etkilidir. Problemi kişiden ayrı olarak değerlendirir ve kişilerin becerilerine, değerlerine, bağlılıklarına, inançlarına ve yetkinliklerine odaklanır.
Sorunu kendi bağlamında değerlendirir ve kişinin problem karşısında kendi eylemlerini belirleyebilmesini hedefler. Bireysel, çift, çocuk ve ergenler ile etkili olduğu kanıtlanmıştır.
Çalışma Alanları:
- Kaygı Bozuklukları
- İhmal/İstismar
- Depresyon
- Kayıp ve yas
- Öfke
- İlişkisel Sorunlar
- Zorlu yaşam deneyimleri / Travmalar
- Psikolojik kaynaklı bedensel sıkıntılar
- Uyku sorunları
- Travmaya bağlı gelişen psikolojik sorunlar
- Sağlıklı sınır geliştirme
- Şiddetsiz iletişim
- Çocuk / Ergen Psikoterapi
- Kaygı
- Öfke Problemleri
- Sınır ve disiplin
- İletişim ve sosyal becerilerde güçlük
- Okula uyumda güçlük
- Dikkat eksikliği ve hiperaktivite
- Dürtü kontrolde zorlanma
- Zorlayıcı deneyimler (boşanma,hastalık, göç vb.)
- Akran zorbalığı
- Kimlik bunalımları
- Aile ve arkadaş ilişkileri
- Öfke problemleri
- Sağlıklı sınırlar
- Sınav/Okul/ Gelecek Kaygısı
- Okulda uyumsuz davranışlar