Berfin Akannaç
Unvan: Klinik Psikolog
Eğitim: Işık Üniversitesi – Psikoloji (Lisans)
Işık Üniversitesi – Klinik Psikoloji Yetişkin Alt Dalı (Yüksek Lisans)
Uzmanlık Alanı: Yetişkin, Society of Schema Therapy (ISST) Onaylı Şema Terapisti Adayı
Terapi Eğitimi:
EMDR (Göz Hareketleriyle Duyarsızlaştırma ve Yeniden İşleme) 1.Düzey Eğitimi
Uluslararası Onaylı Şema Terapi Eğitimi
LGBT+ Hakları Eğitici Eğitimi
ISST Onaylı Şema Mod Çalışmalarında Yaşantısal Tekniklerin Kullanımı Eğitimi
Psikodrama Eğitimi – Halen
MMPI Eğitimi
Yeme Bozukluklarında Psikoterapi Eğitimi
European Federation of Psychology Students’ Associations ( EFPSA )-Mind The Mind Proje Eğitmenlik Eğitimi
Society of Schema Therapy (ISST) Onaylı Şema Terapisti Süpervizyonları – Halen
Çalışma Alanlarından Bazıları: Travma yaşantıları, Aile içi Şiddet/Flört şiddeti, Kaygı Bozuklukları, Öfke, Sağlıklı Sınırlar, Stres Yönetimi, Depresyon, Kayıp ve Yas, Somatik Belirtiler ( kronik ağrılar), Yetersizlik/Değersizlik Hisleri,Yeme Bozuklukları,
Suçluluk ve Utanç Duyguları, Öz değer/Özgüven Problemi, İletişim Sorunları
Onur derecesi ile Klinik Psikoloji yüksek lisansı tamamlamış, bu süreçte danışmanlık merkezleri, Erenköy Ruh Sinir Hastalıkları Hastanesi olmak üzere pek çok yerede staj yapmış, okulunun dergisi Psikomedya’ da üç yıl süre ile yazarlığa devam etmiştir.
Uzmanlığından sonra danışmanlık merkezlerinde ve 2 yıl süresince Kadıköy Belediyesinde Klinik Psikolog olarak çalışmıştır. Psikodrama, ISST Onaylı Şema Terapisti olma eğitimlerine ve Psikonet Yayınları İyi Hissetmek Dergisi’ nde yazarlık yapmaya devam etmektedir.
Yoğunluklu olarak almış olduğu Uluslararası Şema Terapi: Model ve Teknikler (26 saat) ve Borderline ve Narsistik Kişilik Bozukluklarında Şema Terapi Uygulamaları (16 saat) The International Society of Schema Therapy eğitimine ve almış olduğu süpervizyonlara dayanarak seanslarında Şema Terapi Ekolü ile çalışmaktadır. Şema Terapi Ekolü kişinin güncel sorunu ve çocukluk dönemi oluşmaya başlayan erken dönem uyumsuz şemalar ve modlar arasında köprü kurar ve güncel sorunu geçmiş deneyimlerin referansına dayanarak şema-mod perspektifiyle analiz ederek, güncel sorunun çözümlenmesini hedefler.